2014. október 26., vasárnap

Constantine - pilot

Nem sok sorozatot írtam fel magamnak a májusi upfrontskor, de a Constantine az első ígéretes újoncok között szerepelt. Ennek fő oka a 2005-ben készült film, valamint az előzetes, ami után azt mondtam, hogyha fele olyan jó lesz a sorozat, akkor már megérte kitartani mellette. 


A sztori néhány pontban eltér a mozifilmtől: hősünk, John Constantine démonvadász, már végzett a gonosszal és egy szanatóriumba vonult, hogy egy korábbi balszerencsés démonűzést feldolgozzon. Ám amikor legjobb barátjának lányát démoni erők fenyegetik, kénytelen újra felvenni ellenük a harcot. A lányról persze kiderül, hogy apja medáljának birtokában különös képességgel rendelkezik és azt is tőle tudjuk meg, hogy egy új és titokzatos gonosz van felemelkedőben. Ez pedig az angyalokat is aggasztja...


John és Liv mellett megismerük Mannyt, aki alapjában véve figyelemmel kíséri Johnt, de ha kell, akkor mások testébe bújva beleavatkozhat az eseményekbe. Rajtuk kívül még Chas, aki a túlélési képességeinek köszönhetően bizonyul hasznosnak és Ritchie Simpson metafizikus professzor jut fontos szerephez a történetben.


A megvalósítás páratlanul szép, a legkisebb CGI trükkökig kidolgozott a sorozat. Miközben néztem, nem egyszer eszembe jutott, hogy a Supernatural korai évadai is ilyenek lehettek volna, ha a CW egy kicsit több pénzt áldoz a sorozatra. Na de térjünk vissza az NBC újoncára! Rengeteg a külső helyszín, a cselekmény a klisétenger ellenére magával ragad és bár nem izgultam magam halálra, egész hamar elröppent a 40 perc. 


A casting remek, Matt Ryannél keresve sem találhattak volna jobb színészt Constantine szerepére. Kellően laza, de a drámaiság is átjön belőle. Egyedül a dohányzás mellőzése nem tetszett, mert erre a képregényekben és a mozifilmben is nagy hangsúlyt fektettek. Harold Perrineaut és Jeremy Daviest szintén jó volt látni és a karakterük is tetszett. A Constantine pilotja jól vizsgázott, de mivel tényleg beleadtak apait-anyait, a folytatás miatt nem vagyok túl bizakodó. Ha csak a Liv által megjelölt helyszínen tevékenykedő aktuális démon levadászása lesz a műsor, akkor hamar búcsút fogok inteni a sorozatnak. Reméljük, nem így lesz majd.

Értékelés: 7/10

2 megjegyzés:

  1. Nekem tetszett. Bízom benne, hogy nem költötték el az összes pénzt a bevezető részre, s később meg nem valami lagymatag sz*rt kapunk.
    Bár mondjuk ezzel a nézettséggel :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, nem alakulnak jól a számai. Kész szerencse lesz, ha nem kaszálják el az első évad közepén.

      Törlés