2014. április 13., vasárnap

Turn - pilot

Craig Silverstein nehezen tud elszakadni a kémsztoriktól. A Nikita után ugyanis a Turn is a kémek világába vezet be minket, csak egy kicsit máshogy. A Turn ugyanis az amerikai függetlenségi háború ideje alatt játszódik, úgyhogy itt bizony mellőznünk kell a modern technológiát. 


Az már első látásra szembetűnik, hogy egy meglepően igényes sorozattal van dolgunk. Nemcsak a szereplők küllemére, hanem a viselkedéseikre és a korabeli kulturális közegre is odafigyeltek. A párbeszédek sem összecsapottak, hanem egy történelmi sorozathoz méltóak. Elég sok részletre kiterjedt a pilot, nem is minden volt világos, de ha marad ez a csapásirány, akkor részemről nézős lesz a sorozat. 


Abraham Woodhull (az ő nevéhez köthető a The Culper Ring elnevezésű kémhálózat) és Benjamin Talmadge köré szerveződik a történet és bár az elején nehéz volt követni a szereplők viszonyát, az epizód végére szépen kirajzolódott a sorozat koncepciója, ráadásul egy egész tisztességesen kivitelezett akciót is láthattunk az epizód végén. Nem kérdés, hogy érdekel a folytatás, bár nem kevés buktatót rejt. 


Nem mindegyik szereplőt sikerült bemutatniuk, amin a fehér paróka csak nehezített, a casting viszont első látásra jónak tűnik. Csupa (számomra) ismeretlen színészt választottak, de egyelőre senki sem lóg ki a sorból. A véres jelenetektől sem riadtak vissza a készítők, de szerencsére nem az öncélúság vezérelte őket. Egyedül a főcímnél húztam a számat, mert hiába lett ötletes, egyáltalán nem illik a sorozathoz. 


Érdekes, hogy a Sleepy Hollow is ugyanebből a korszakból építkezik és bár jelentős különbségek vannak köztük, jól megférnek egymás mellett. Ha a Turn beérik és nem a családi szálakra lesz kihegyezve, akkor könnyen a kiváló történelmi szériákat gyarapíthatja. 

Értékelés: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése