2014. január 15., szerda

Enlisted - pilot

A májusi upfrontskor teljesen elkerülte a figyelmemet a Fox újonca, most viszont annyian dicsérték, hogy muszáj volt bepróbálnom. Katonák és szitkom... érdekes párosítás, de láttunk már példát arra, hogy működőképes ez a felállás. Ennél a sorozatnál sincs ez másként. 


A történet három testvérről szól. Apjukat korán elvesztették, ezért egyedül kellett megbirkózniuk az élet nehézségeivel. Talán ezért is lett mindhármukból katona. Csakhogy kettő a lenézett tartalékos seregbe kerül, a harmadik pedig Afganisztán háborús övezetébe. Egy bevetés után azonban a viselkedéséért lefokozzák és annak az osztagnak lesz a vezetője, ahol két öccse szolgál. 


Pár perc alatt fel is vázolják az alaphelyzetet, hogy minél több idő jusson a bázisra. Bár katonák a sorozat főszereplői, a bázison zajló élet egy percig sem katonás komolyságú. Inkább olyasmi, mint a Brooklyn Nine-Nine rendőreinek élete: folyamatos a civakodás és a hülyülés, de bármennyire defektes tagokból áll a csapat, összetartanak. Semmi egetrengető nem volt ebben a pilotban, mégis mosolyt tudtak csalni az arcomra. 


A karakterek rendben vannak, igazából rajtuk múlt a sorozat élvezhetősége. A szükséges kémia már az első perctől megvan a szereplők között, amit felüdülés volt látni a vérszegény Intelligence után. Csak azt sajnálom, hogy gyenge nézettséggel indított a pilot, mert így nem lesz hosszú életű az Enlisted. Pedig elnéztem volna, mert kiemelkedett a 2013/14-es újonc szitkomfelhozatból.

Értékelés: 6.5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése