2013. február 7., csütörtök

Last Resort - 1. évad

Upfrontskor az egyik legjobb országos sorozatnak ígérkezett Shawn Ryan tengeralattjárós projektje, ami csupán 13 részt élt meg.  A pilot ígéretes volt és úgy tűnt, hogy egy bátor és színvonalas folytatást kapunk. Az első öt epizódban ez teljesült is, utána viszont elég nagy mélyrepülésbe kezdett a sorozat. Voltak később jó részek, de a sorozatot már nem tudták megmenteni. Azt hiszem, nem vagyok egyedül azzal a véleménnyel, hogy egy katonai stratégiákkal, szövetkezésekkel, izgalmas és logikus történetvezetéssel és hihető karakterekkel teli sorozatot vártam a Last Resorttól. Ehelyett egy szappanoperát láthattunk, ami szép lassan érdektelenségbe fulladt. És ebben sajnos a csatorna keze is benne volt.


Három színtéren zajlottak az események, de csak a sziget és a tengeralattjáró között volt szorosabb kapcsolat, a washingtoni szál sokáig csak lebegett. Egészen a 9. epizódig kellett várni arra, hogy kiderüljön a SEAL-ek szerepe és összeálljon a kép a kirakós darabjaiból. Innentől kezdve a washingtoni történések kiszámíthatóvá váltak és mivel lényegében egy szereplő (Kylie Sinclair) köré épültek, nem is nagyon kötöttek le. 


A színészek alakítására nem lehet panasz, a karakterekre viszont annál inkább. A pilotban látott bivalyerős Michael Chaplinből egy megfutamodó és nem egyszer következetlen kapitányt csináltak, a szigetet uraló Julian Serrat pedig minden húzása után emelt fővel távozott, holott könnyedén elbánhattak volna vele. Sam Kendal érzelmi hullámvasútját és pálfordulásait néha fájdalmas volt nézni; bár a fináléban előadott beszéde valamelyest javított a karakter megítélésén. A katonák lázadozásainak és parancsmegtagadásának minimális következményei voltak, így ezen a vonalon éreztem a legkevésbé hitelesnek a sorozatot. 


A finálé a kapkodástól eltekintve jól sikerült és a sorozat erősebb epizódjai között foglal helyet. Látszott rajta, hogy a kasza híre után készült el és a készítők próbálják kárpótolni a nézőket, úgyhogy egy kicsit meseszerű lett a zárás. Elvesztegetett időnek mégsem mondanám a sorozatot, inkább egy kihagyott ziccernek. Mert ebből az alapötletből ilyen szereplőkkel jobbat is ki lehetett volna hozni. 

Értékelés: 5.5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése