2012. szeptember 29., szombat

Vegas - pilot

Upfrontskor csak mérsékelten volt várós a sorozat, a CBS viszont az őszi csatornapromójában a Vegasra is szánt néhány percet, ami már felkeltette az érdeklődésemet a széria iránt. A helyszín az 1960-as évek Las Vegasa, amikor még nem volt igazán nagy város és a maffia is erősebben jelen volt. A polgármester kénytelen azzal szembesülni, hogy a rend őrei nincsenek a helyzet magaslatán, így egy, a háborúban egész jó nyomozónak bizonyult, de azóta farmernek visszavonult embert nevez ki seriffnek. 


Alapvetően egy nyomozós sorozattal van dolgunk, amihez a kor és a megvalósítás ad többletet. Nincsenek 5 perc alatt kielemzett DNS minták és high-tech kütyük, helyettük az emberekkel való beszélgetés és a kutatás segíti Ralph Lamb seriff munkáját a nyomozásban. Ez persze nem jelent álmosítóan lassú tempót,  mert  elég gyorsan követik egymást az események. A pilot elején van egy kis karakterizáció, utána viszont előkerül egy holttest, az epizód végén pedig a gyilkos is. Nagyon sok a szabadtéri jelenet, amik a westernfilmekre emlékeztettek és remek atmoszférát teremtettek.


Ralph Lamb egyébként egy olyan seriff, aki komolyan hisz a törvényben és keményen fellép, ha valaki megszegi azt. Az érdekeit is markánsan képviseli, mert simán leállt verekedni a pénzéhes gazemberekkel. Egy kicsit a Justified Raylan Givensére hasonlít, csak határozottabb és régimódibb. Vincent Savino, a maffiafőnök hasonlóan old school figura. Kegyetlen, de ugyanakkor van egy emberséges oldala is, ami a kihallgatás során mutatkozik meg. A maffiás vonalból egyelőre keveset láttunk a pilotban, de mivel ez adja majd az átívelő szálat, a későbbiekben biztosan nagyobb teret kap. 


A szereplőgárda impozáns, Dennis Quaid és Michael Chiklis karizmatikus seriffet és maffiavezért alakítanak, élvezet nézni a játékukat. Mellettük pedig olyan mellékszereplők tűnnek fel, mint Carrie-Ann Moss vagy Jason O'Mara, akit legutóbb a Terra Novában láthattunk. Az egyedüli félelmem a Vegassal kapcsolatban a sok heti ügyes rész, amik esetlegesen háttérbe szoríthatják az átívelést. Aztán ki tudja, lehet, hogy ez a sorozat is olyan kiforrott lesz idővel, mint a Justified.

Értékelés: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése