2012. szeptember 16., vasárnap

Ted (2012)

A nyár vígjátékaként harangozták be a Tedet, így nagy várakozással ültem le a film elé. A rendező az a Seth MacFairlane, akinek nevéhez a Family Guy, az American Dad és a The Cleveland Show is fűződik. És bár nem vagyok rendszeres nézője az imént felsorolt sorozatoknak, a néha-néha elkapott epizódoknak köszönhetően tudtam, mire számítsak a humort illetően. 


John Bennett az a kisfiú, akinek egy barátja sincs, ezért Karácsonykor azt kívánja, hogy játékmackója életre keljen. A kívánság valóra válik, így Ted lesz a kis Johnny társa. 27 évvel később Ted elfogadott tagja lesz a társadalomnak és John élete is rendben van. A cégnél előléptetik, barátnőjével pedig a 4. évfordulójuk megünneplésére készülnek, amire már illene gyűrűt is adni. 


Maga a sztori annyira sablonos, hogy akár a 80-as, 90-es években is játszódhatna. A történet gerincét ugye az adja, hogy John választás elé kerül: vagy Ted társaságában marad vagy továbblép és a barátnője mellett éli a felnőtt életét. Az utolsó jelenetben persze kiderül, hogyan dönt John, előtte viszont közel másfél órát kellett tartalmasan megtölteniük a készítőknek. Ez sikerült is, mert nem unatkoztam a film alatt, összességében viszont mégsem nyújtott felhőtlen szórakozást ez a 107 perc. A Ted ugyanis pont a humorával nem tudott megnyerni magának, mert a poénok nagy része az altesti dolgokra volt kihegyezve, ami inkább kínosnak hatott, mintsem szórakoztatónak. A szarkazmusra és a "kitekintésekre" épülő jelenetek tetszettek, csakúgy mint Sam J. Jones belépője, de nem ezek az elemek voltak túlsúlyban a filmben. 


Ted figurájával sem voltam maradéktalanul elégedett. Nem is a külsőségekkel volt gond, mert Ted kellően élethűre és aranyosra sikerült, ami egy ilyen típusú játékmackónál elvárható. A káromkodást viszont sok helyen indokolatlannak éreztem. Főleg úgy, hogy Johnt gyerekként és felnőttként is illemtudónak látjuk és alapvetően nem a trágár beszéd jellemző rá. A színészek tekintetében inkább a mellékszereplők (Patrick Warburton, Joel McHale és Norah Jones) okoztak kellemes meglepetést. Mark Walhberg és Mila Kunis alakítására sem lehet panasz, de ebben a filmben Ted töltött be fontosabb szerepet.

Értékelés: 6/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése