2012. szeptember 18., kedd

Animal Practice - pilot

Upfrontskor az NBC-s Animal Practice volt az egyetlen szitkom, amiben elég potenciált láttam, hogy hosszútávon is nézős lehessen. Főhősünk ezúttal egy menő állatorvos, aki egy állatklinikán dolgozik. A probléma az, hogy az üzemeltető idős néni meghalt, és az unokájára hagyta az egészet, aki történetesen a doki exbarátnője. A klinika új tulajaként pedig igyekszik a kezébe venni az irányítást és megváltoztatni a dolgok korábbi menetét.


Elég gyors tempót diktált a pilot, ami sajnos azzal járt, hogy egyik szereplőt sem tudtuk igazán megismerni. Értelemszerűen a főszereplő dokira (Dr. George Coleman) ment el a legtöbb idő, a segítői csak villanásnyi időre szerepeltek. A volt barátnőt viszont túlságosan hamar behozták a sorozatba. Egyrészt azért, mert nélküle láthattuk volna, hogyan dolgozik a doki, milyen egy átlagos nap a klinikán. Másrészt pedig azért, mert nagyon sok jelenet egy szerelmi drámára emlékeztetett, nem pedig egy szitkomra. Így a későbbiekben biztosan vissza fognak még térni az érzelmekre és kettejük kapcsolatára. 


És ha már egy állatkórházban játszódik a sztori, akkor az állatokról is essen szó. A nyitórészben rengeteg állatot mutattak (macskát, kígyót, tigrist, pávát, kutyát, teknősöket), vagyis nem ragadtak le a tipikus háziállatoknál. A pálmát viszont egyértelműen a kismajom viszi, aki a Communityből lehet ismerős. A poénok egy része ugyanis hozzá köthető. Apropó, poénok. A pilot alatt kb. kétszer sikerült elmosolyodnom, vagyis bőven van mit fejlődnie a sorozatnak ezen a téren. Elvégre mégiscsak komédiáról van szó.


A nyitó rész tehát nagyjából beváltotta a hozzá fűzött reményeket (a tavalyi és az idei pilotok tapasztalataiból kiindulva ez már jónak számít), de kell még pár epizód, hogy dönteni tudjak felőle. Ha hanyagolják a szerelmi vonalat és a komikumra mennek rá, akkor kitartok a sorozat mellett, de ha megfogyatkoznak a poénok és a többi karakterrel sem foglalkoznak, akkor más szitkom után nézek.

Értékelés: 5.5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése