2012. április 6., péntek

Grimm - pilot

Az Upfrontskor kikerült első ajánló alapján a Supernatural első évadaira emlékeztetett a Grimm és a nyitórészt látva efelől nem is kellett csalódnom. Alapjában véve a Grimm is a nyomozós sorozatok táborát erősíti, amihez a mesei körítés szolgál extraként. Vagyis a mesékből már jól ismert lények hús-vér alakban léteznek és a mi világunkban garázdálkodnak. Egy nyomozópáros pedig igyekszik hűvösre tenni őket.

Szerencsére már az első pillanattól kezdve működik a kémia a szereplők között, így nem volt olyan sótlan az epizód, mint az Alcatraz pilotja. A páros egyik tagjáról kiderül, hogy a Grimmek leszármazottja és így átlát a mesebeli lények maszkján. Ezzel egyrészt helyzeti előnybe kerül, ugyanakkor sok mindent első kézből kell majd megtapasztalnia, mert a nagynénje gyengélkedik és az átok így száll tovább a családon belül. Azt is tudjuk Nickről, hogy feleségül akarja venni a menyasszonyát, Juliette-et. Nick társáról, Hankről viszont szinte semmi nem derül ki.

A nyomozással egyébként nincs gond, szépen végigvezetik elejétől a végéig. Tetszett, hogy nem másolták le egy az egyben a Piroska és a farkas történetét, hanem a modern korba helyezték, ahol a piros ruhás lányokra vadászó farkas sorozatgyilkosnak számít. Annak is örültem, hogy nem kellett speciális eszköz a lények leterítéséhez, elég volt lelőni őket. A nyomozás során még segítsége is akadt Nicknek egy Eddie nevű farkas személyében. Egész jó párost alkottak, a humoros jelenetek nagy része hozzájuk köthető.

A megvalósítás korrekt, jól játszanak a színekkel, az árnyékokkal és a hangokkal. Így végig érződött a sejtelmes hangulat, ami illik ebbe az atmoszférába. Dicséret jár még a Sweet dreams két verziójáért (Eurythmics, illetve Marilyn Manson), mert a zenén keresztül sikerült érzékeltetni azt, hogy azért mégsem olyan ártatlan ez a világ, mint hisszük. Összességében kellemes kikapcsolódást nyújtott ez a 40 perc, nyárra ideális lesz darálni az első évadot.

Értékelés: 7/10

1 megjegyzés:

  1. Még valamikor ősszel láttam a Pilot-ot, de valahogy nem volt kedvem továbbnézni azóta a sorozatot. Más kérdés, hogy időm sem nagyon lenne most.

    VálaszTörlés