2011. szeptember 13., kedd

The Secret Circle - pilot

Egyáltalán nem volt várós a sorozat, de mivel mostanában nem bővelkedünk boszorkányos szériákban, adtam egy esélyt a pilotnak.

A történet középpontjában Cassie áll, akinek meghal az anyukája, ezért a szülei korábbi lakhelyére költözik a nagymamájához. Egymást követik a kisebb-nagyobb furcsaságok, a helyi fiatalok pedig elárulják, hogy hozzájuk hasonlóan Cassie is boszorkány. Ráadásul ez öröklődik, mert nemcsak a szülei, de a nagyszülei is boszorkányok voltak. A srácok mindegyike külön erővel rendelkezik, de szükségük van Cassie-re, hogy teljes legyen a kör és még nagyobb erejük lehessen. Kiderül az is, hogy nem ez az első alkalom, hogy egy kör teljessé válik, és az is, hogy nem minden boszorkány a jó oldalt képviseli.

 
A játékidőt maximálisan kitöltik, nem kapkodnak és üresjárat sincs. A szereplők sorában viszont nincs kiemelkedő figura, a színészek azt nyújtják, amit a szerepük megkíván. Cassie-t a Life Unexpectedből ismert Britt Robertson játssza, de a többi színész is ismerős lehet más sorozatokból (TSCC, Desperate Housewives). Felesleges szereplő nincs, mindenkinek megvan a maga szerepe a történetben. A látvány CW szinten jól sikerült, vissza tudták adni a kisváros hangulatát és a trükkökre sem lehet panasz (a harmatcseppes jelenetet például nagyon szépen kidolgozták).

Sok sorozatra emlékeztet a Secret Circle pilotja (Charmed, Eastwick, Pretty Little Liars, The Nine Lives of Chloe King, filmek közül pedig a Twilight), nincs benne egyedi vonás. A klisék ellenére tetszett a nyitórész (a főbb szálakat fel is vázolták), de időbe telik, mire beindul a cselekmény. A fő kérdés az, hogy merre halad majd a történet: a tinivonalra (drámák, szerelmek) mennek rá vagy a misztikus vonal kerül előtérbe. Utóbbi jobban tetszene, de a CW-nél inkább az előbbi a valószínűbb. Úgy pedig nem fog lekötni.

Értékelés: 5.5/10

1 megjegyzés:

  1. Ez de jó ez a sorozat nagyon tetszik én is csináltam egy blogot pont ma :) nem tudom valaki nézte-e a vámpírnaplók szerintem simán lekörözi 100 többen fogják nézni

    VálaszTörlés