2011. július 3., vasárnap

Wilfred (US) - pilot

Meglepően szokatlan az FX nyári 20 perces sorozata, de aki vevő a furcsa humorra, annak kellemes kikapcsolódás lehet.

A sztori középpontjában Ryan áll, aki depressziós és öngyilkosságra készül. A turmixban összekevert gyógyszerek természetesen nem hatnak hősünkre, így az ismét letargiába kerül. Ekkor kopogtat be a csinos szomszéd lány és kéri meg Ryant, hogy vigyázzon egy kicsit a kutyusára. Itt jön a csavar, ugyanis Ryan nem kutyának, hanem jelmezes emberként látja Wilfredet. Wilfred ráadásul még beszél is hozzá (méghozzá ausztrál akcentussal), úgyhogy Ryan élete egycsapásra megváltozik.


A vicces helyzetek az "én embernek látom, míg mások kutyának" szituációból erednek, a drámaibb részek pedig Ryan kisiklott életét mutatják be. Wilfred alapvetően szórakozni akar, így egyre nagyobb őrültségekre veszi rá Ryant. Ryannek a kutya jelenti a kapaszkodót és úgy tűnik, Wilfred segítségével ki tud lábalni a depresszióból. Rengeteg jó pillanata van a pilotnak, de a gödörásás és a marihuánalopás mindenképp kiemelkedő.


Egyértelműen a Wilfredet alakító Jason Gann a sorozat húzószereplője. Elképesztő szövege van és remekül passzol a Ryant játszó Elijah Wood mellé. Bármennyire bizarr a sorozat, mégis szerethető az egész. Ryan a hibái ellenére rokonszenves figura, Wilfredet pedig nem lehet utálni. A második rész talán csak egy hajszállal gyengébb a pilotnál, de összességében ugyanazt a hangulatot hozza. Az összkép tehát pozitív, de még van hová fejlődnie a sorozatnak, hogy kedvenc legyen belőle.

Értékelés: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése