2011. július 17., vasárnap

Suits - pilot

A Lincoln Lawyer kicsit közelebb hozta hozzám az ügyvédek világát, úgyhogy a nyáron indult sorozatok közül az ügyvédes Suits is bepróbálásra került.


A sztori röviden annyi, hogy egy ügyvédi cég profi ügyvédje (Harvey) a szárnyai alá fogad egy szélhámosszerű srácot (Mike). Erre azért kerül sor, mert előléptetik, de az ezzel kötelezően járó segítő ügyvéd pozícióra csak unalmas, fantáziátlan jelöltek jönnek a Hardvardról. Az apróbb szélhámosságokból élő okos csávó pedig azért megy bele, mert már majdnem drogdílerré lépett elő, amikor rádöbbent, hogy nem ilyen életet akar magának. A srác rendkívül okos, talpraesett és a memóriájának köszönhetően már a meghallgatáson bizonyítja, hogy alkalmas erre a posztra. Azt még tudni kell Mike-ról, hogy nem fejezte be a Harvardot, vagyis még csak tanulja az ügyvédi szakmát.


80 perces a pilot, de szépen ki is töltik ezt az intervallumot. Van idő a karakterek (elsősorban a két főszereplő) megismerésére, mellette pedig egy szexuális zaklatással kapcsolatos ügyet is sikerül megoldani. Üresjárat nincs is a 80 perc során, mint ahogy kapkodás sincs benne. A pilotot abszolút a fokozatosság, a mértékletesség és az igényes kidolgozottság jellemzi. Pluszpont a zenékért, mert sokat emelnek a sorozat hangulatán.


A Suits is azok közé a sorozatok közé tartozik, ahol nem az aktuális ügyön van a hangsúly, hanem a szereplők interakcióján. Mike és Harvey remek párost alkot és annak ellenére, hogy Harvey a tapasztaltabb, bizony szüksége van fiatalabb kollégája ötleteire és tanácsaira. Szintén pluszpont az ügyvédi szféra bemutatása; az a világ, ahol mindennaposak a (szakmai) szívatások és átverések és ahol mindenki próbálja túlgondolkodni a másikat. A casting jól sikerült (a legjobb választás egyértelműen a Harvey vetélytársát játszó Rick Hoffman) és többi karakter is kellőképpen érdekes ahhoz, hogy minden epizód után azonnal meg akarjam nézni a következőt. Kellemes meglepetés a pilot és a többi epizód (a 4. résznél tart most a sorozat) is ugyanazt a színvonalat hozza.

Értékelés: 7.5/10

1 megjegyzés:

  1. Figyelemmel kísérem a sorozatot, nagyon jó! Most az egyik kedvencem!

    VálaszTörlés