2011. március 20., vasárnap

Flipped - Változó szerelem (2010)

Mindenki emlékszik, milyen volt az első szerelem. Ez a film a maga egyszerűségével és bájával a gyermeki ártatlanság világába repíti el a nézőt. Amikor a második osztályos Bryce és Juli először találkoznak, Juli azonnal beleszeret a fiúba. A lány három dolgot szeret igazán az életben: a csirkéket, akiket otthon nevelget a hátsó kertben; a fákat, akikről meg van győződve, hogy szentek (főleg kedvenc platánja); valamint az osztálytársát, Bryce Loskit. Legnagyobb bánatára a gátlásos fiú nem érez ugyanígy iránta. Igazság szerint ő a lányt kifejezetten furcsának találja, aki egész nap tyúkokkal foglalkozik vagy épp egy fa tetején üldögél.


Bryce (Callan McAuliffe) nem viszonozza az érzelmeit, sőt: az elkövetkező években mindent megtesz, hogy távol tartsa magától önjelölt barátnőjét. A talpraesett és szabad szellemű Julit (Madeline Carroll) azonban ez a semmiség nem tudja eltántorítani. Nyolcadik osztályra azonban minden megváltozik. Bryce egyre érdekesebbnek és vonzóbbnak találja Julit, a lány viszont egyre inkább meg van győződve róla, hogy Bryce gyönyörű kék szemei csak egy üres, unalmas tekintetet rejtenek.


Rob Reiner rendező kedves romantikus vígjátéka az általánostól a középiskoláig, sikereken és katasztrófákon, családi drámákon és az első szerelmen át követi a pár sorsát, míg fel nem fedezik, kik is ők tulajdonképpen és mit jelentenek egymás számára.


Jó volt látni, ahogy egyszer a lány, máskor pedig a fiú nézőpontjából láttuk az eseményeket. Így jobban megismerhettük őket és könnyebb volt megérteni, hogy mit miért csináltak. Nagyon tetszett a film, az egész hihetetlenül emberi és bájos. A mai, felszínes érzelmek korában üdítő volt egy ilyen alkotást látni.

Értékelés: 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése