2010. július 5., hétfő

Nyár van, nyár

Végre beköszöntött az igazi nyári idő, amire nem sok esélyt láttam június elején. Olyan idő volt, mintha a tavaszból (volt idén egyáltalán?) hirtelen átugrottunk volna az őszbe.
Ne de most végre ismét süt a nap, újra 30 fok fölött van a hőmérő higanyszála, megint lehet strandolni és bulizni.
Az eddigi nyarakhoz képest idén nem találtam nyári munkát, hiába próbálkozom nap mint nap (álláshirdetések, ismerősök, két állásportál hírlevele). Mintha minden azt akarná, hogy idén ne dolgozzak. Pedig szeretnék, mert szeretek dolgozni, a pénz meg jól jön ősszel, mikor kezdődik a suli. Júniusban úgy indultam neki a nyárnak, hogy két hónap folyamatos nyári munka, de ne ott, ahol tavaly. Hát, ez mostanra egy hónapra redukálódott ugyanezekkel a feltételekkel.
Így viszont több idő jut a pihenésre és a fordításra, mert így tudom tartani az 1-2 napos határidőket. Ennek is megvan az előnye, mert legalább lesz egy kis rendszer az életemben.
Megejtettem az első strandolást is, ami nagyon jól esett, mert kellemesen hűsítő most a Balcsi vize. Se túl meleg, se túl hideg. Ráadásul megnyugtató úszni és elszakadni a mindennapi gondok elől.
Egy kisebb kirándulás már be van tervezve valamelyik hétvégére, plusz az augusztus végi nyaralás, ami még igencsak távolinak tűnik.
Úgyhogy most summer sunshine van, reméljük, sokáig így is marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése