2010. március 31., szerda

Eastwick - 1. évad

Amikor 2009 májusában az ABC zöld utat adott a sorozatnak, akkor újranéztem az 1987-es Eastwick-i boszorkányokat, mert nehezen hittem el, hogyan tudják majd "sorozatosítani" a ma már kultikusnak számító filmet. De látva az elkészült 13 részes évadot, felesleges volt aggódni emiatt. 


Eastwickben járunk, ahol három, egymást nem ismerő nő (Roxie Torcoletti, Joanna Frankel és Kat Gardener) egy-egy érmét feldobva egyszerre mondja el kívánságát a város szökőkútjánál. Attól a perctől kezdve megváltozik az életük, ugyanis valóra válnak a kívánságaik. Ebben pedig nagy szerepet játszik a városba költöző Darryl Van Horne, aki szokatlan érdeklődéssel viseltetik feléjük, és lassan rávezeti őket előtörő varázslatos képességeik hasznára. Ezen a téren tehát nem változtattak a filmhez képest. 


A pilot nagyjából azt hozta, amit vártam és bár a folytatás kicsit gyengébb volt, a 4.-5. rész tájékán magára talált a sorozat. Kellő játékteret kaptak a szereplők, érdekes történetszálakat írtak köréjük és szép lassan azok az elemek is eltűntek, amik az első részekben idegesítettek (pl. Joanna egyes reakciói). A boszorkánykodás szerencsére nem merült ki a varázsitalok főzésében, sőt. Tulajdonképpen a mágiából kaptuk a legkevesebbet, a karakterekkel és a 30 évvel korábban történt eseményekkel sokkal többet foglalkoztak. Darryl Van Horne háttértörténetével, Joanna rejtélyes kollégájával és a fura gyerekkel ígéretes fordulatokat vetített előre a sorozat, de a kasza miatt ezeket már nem fogjuk látni. 


A kisvárosi hangulat végig megmaradt és a trükkök megvalósítása is korrekt lett. Paul Gross egész jó volt Darrylként, abszolút nem bántam, hogy nem egy Jack Nicholson kaliberű színészt választottak erre a szerepre. A többiek átlagos teljesítményt nyújtottak, nem volt kiemelkedő vagy idegesítően gyenge alakítás. Nem egy világmegváltó sorozat volt az Eastwick, de elég nagy űrt hagyott maga után. 

Értékelés: 6.5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése